Index Vakbarát Hírportál

Bezár a legendás belvárosi cukrászda

2015. augusztus 25., kedd 13:40

Az Origo szerint a legendaszámba menő, 1952 óta működő Jégbüfé a Párizsi Udvarban már csak ezen a héten fog működni, ugyanis az épület tulajdonosa, a Mellow Mood Group nemsokára megkezdi a felújítást.

Az Origo úgy tudja, hogy a Jégbüfé tulajdonosa szeretne valahol a belvárosban maradni, de a magas bérleti díjak miatt ez egyáltalán nem biztos. Viszont a Jégbüfe-franchise életben marad, a Fény utcában még megmarad a cukrászdájuk.

A Ferenciek terén található Jégbüfé utoljára augusztus 29-én fog kinyitni. Az Origo szerint akciókkal várják majd a vevőket, hogy teljesen kiárusítsák a készletüket.

Az Index korábban megírta, hogy a Párizsi Udvarból ötcsillagos szálloda lesz, az épület tulajdonosa pedig a vételárral együtt 12 milliárd forintot költ a felújításra. A kivitelezőt nyáron választják ki. Az épületben a szálloda mellett lesznek éttermek, kávézók, üzletek, továbbá konferenciaterem és fitnesz részleg is.

A cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük. A múlt év nyarán pályázaton szerezte meg a Mellow Mood Group az öt éve üresen álló Párizsi Udvar tulajdonjogát a belvárosi önkormányzattól. A vételár 2,1 milliárd forint volt.

Rovatok