A hódpatkánynak is nevezett nutria elsősorban a prémje miatt keresett, de orosz séfek a húsát is ajánlják.
Bár vannak olyan kultúrák (elsősorban Dél-Amerikában), amelyben a nutriaevés teljesen elfogadottnak számít, azért Európában érthetően bizarrnak hangzik ez a hóbort.
A moszkvai Krasznodar Bisztróban viszont többfajta, nutriából készített étel is kapható, és a séfként és tulajdonosként is több étteremben feltűnő Tahir Holikbergyev szerint el kell felejteni a rágcsálókkal kapcsolatos rossz beidegződéseket:
"A nutria nagyon tiszta állat. Nemcsak, hogy növényevő, de mindent megmos, mielőtt megenné. Ráadásul Omega-3 zsírsavakban is gazdag, több orvos és dietetikus is ajánlja" - mondta nemrég a Guardiannek.
Holikbergyev szerint nutriát tenyészteni könnyű és olcsó, és a dél-orosz vidéken (ahol az étteremnek nevet adó Krasznodar is található) már elterjedt tápláléknak számít a nagy, sárga metszőfogáról felismerhető rágcsáló.
Az étteremben 550 rubelt (kb. 2.300 Ft) kérnek egy nagy adag nutriaburgerért, de kapható a nutriából készült hot dog és egyéb húsétel is.