Index Vakbarát Hírportál

A brexit miatt bezár több Jamie Oliver-étterem

2017. január 6., péntek 15:34

Jamie Oliver hat olasz étterme is bezár a brexit miatt, írja a Huffington Post. Bezár a Jamie's Italian Aberdeenben, Cheltenhamben, Turnbridge Wellsben, Richmondban és Londonban is. Az étteremlánc vezetője szerint annyira megjósolhatatlan a piac és gazdaság alakulása Nagy-Britannia uniós kilépése miatt, hogy kockázatossá vált az éttermek fenntartása. A bezárások 120 dolgozót érintenek.

Állítólag a legnagyobb problémát a hozzávalók beszerzésének egyre magasabb költsége jelenti, amin nem segít semmit az sem, hogy a brexit megszavazása óta folyamatosan ingadozik a dollár, az euro és a font árfolyama. És mivel a cég nem hajlandó rosszabb minőségű alapanyagokból dolgozni, ezért inkább az éttermeket zárják be.

Nem ez az első eset, hogy az ismert mesterszakács kénytelen bezárni a helyeit, két éve a csemegeüzletei egy részének kellett lehúzni a rolót, egy évvel korábban pedig a Union Jack-kocsmáiból kellett annyit bezárni, hogy ma már csak egy üzemel.

A cég nemzetközi terjeszkedését elvileg nem érinti a változás, de mi azért megkerestük a budapesti éttermet is, akik azt válaszolták, hogy megkapták a hírt a Jamie Oliver központból, de a budapesti éttermet egyáltalán nem érinti az angliai éttermek bezárása és információik szerint alapos átvilágítás előzte meg a végleges döntést. 

Rovatok