2018-ban Torinóban rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, de egyelőre még nem tudni, ki fogja képviselni Magyarországot a versenyen. A kiválasztás és felkészülés folyamata most kezdődik, az indulni vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d'Or Akadémia. A versenyre jelentkezhet, minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét. Így akár még Széll Tamás is újra indulhat, bár ő nagyon sokszor nyilatkozta már nekünk is, hogy soha többet nem akar versenyezni.
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia most első körben recept pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A zsűri aztán kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is megfőzhessék a receptet a selejtezőn.
A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját négy héttel a rendezvény előtt hirdetik ki. A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó minta recept elérhető a Bocuse d'Or akadémia oldalán, pályázni augusztus 30.-ig lehet.
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d'Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d'Or Lyon 2019-es világdöntőjére - írják közleményükben
Bocuse d'Or magyar selejtezője 2017. decemberében lesz, a magyar döntő pedig 2018 február 8-án. A magyar döntő nyertese képviselheti Magyarországot az európai döntőn 2018 június 10-11-én.
Nyitókép: Ajpek Orsi/Index