Index Vakbarát Hírportál

Téli strand nyílik a Balatonon

2017. október 18., szerda 12:36

A balatoni fürdőzés eddig jellegzetesen, mondhatni kizárólagosan nyári program volt, ám a szigligeti strand vezetői gondoltak egy merészet, és úgy döntöttek, bevezetik az egész éves strandüzemeltetést.

A Veol.hu számolt be arról, hogy a tetőtérben egész évben nyitva tartó szaunákat, zuhanyzókat és közösségi teret alakítanak ki.

Így a november 15-i nyitás után "a szigligeti fürdő a Balaton első olyan közösségi strandja lesz így, ahol a szaunázást követően akár meg lehet mártózni a tóban" - írta a lap.

A fűthető épület pedig kiszolgálja a téli rendezvényeket is. November közepétől esténként kivilágított műjégpálya is működik majd a strandon.

FRISSÍTÉS!!!

A balatonlellei BL YachtClub cikkünk megjelenése után jelezte, hogy nem a szigligeti az első strand, amelyik a téliesítés mellett döntött. Ők - igaz, a déli parton - már tavaly a megújulás útjára léptek.

"Teljesen önerőből, önkormányzati támogatás nélkül építettük meg és üzemeltettük műjégpályánkat tavaly télen a Balaton parton. Szaunánkból nap mint nap szaladtak fürdeni a vendégek a Balaton jegén vágott lékbe" - mondta az Indexnek Tóth Balázs ügyvezető. "Mi is pontosan ugyanazt valljuk, hogy csak akkor lehet egész éves Balatonról beszélni, ha mi lépünk először, hogy vendég jöjjön a tóhoz."

Borítókép: Résztvevők futnak a jeges Balatonba a 6. Újévi csobbanás elnevezésű rendezvényen a szigligeti strandon 2017. január 1-jén. Fotó: MTI / Varga György

Rovatok