Index Vakbarát Hírportál

Összeállt a Bocuse d'Or európai döntőjének mezőnye

2018. március 13., kedd 17:34

A Bocuse d'Or európai döntőjét először rendezik majd meg Olaszországban: a verseny június 11-én és 12-én zajlik a torinói Oval Lingotto kiállítási központban, ahol közvetlenül előtte a Cukrász Világkupát tartják majd, írja az MTI a szervezők közleménye nyomán.

Torinóban húsz európai ország képviselői csapnak össze, hogy a tíz legjobb aztán a Bocuse d'Or 2019-es lyoni világdöntőjének 24-es mezőnyében is indulhasson. Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese, a kétnapos verseny első napján versenyezhet, amikor a lengyel, a belga, az izlandi, a német, a holland, a spanyol, a francia, a svájci és a brit induló is. Másnap az orosz, a svéd, a horvát, a finn, a norvég, a dán, az olasz, a bolgár, az észt és a török versenyző jön.

A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek, a séfeknek Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet kell felhasználniuk táljaikhoz. A zsűri elnöke Széll Tamás lesz, aki 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét.

Pohner Ádám februárban nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, amelynek tétje az volt, hogy ki képviselheti Magyarországot az európai döntőn. A versenyen a Kistücsök tulajdonosa elmondta: Pohner hónapokig gyakorolt az étterem pincéjében, ahol külön konyhát építettek fel erre a célra. A magyar versenyző segítője Csillag Richárd lesz.

Rovatok