Index Vakbarát Hírportál

A magyar tengerről írt gasztrokönyvet az Index újságírója

2018. június 5., kedd 05:18

Kalas Györgyi kollégánk évek óta rendületlenül járja a Balatont és kutatja fel azokat a helyeket, ahol valami ehető dolgot kaphatunk a pénzünkért. Mostanra már annyi tudás gyűlt össze benne, hogy azok szétfeszítették az Indexes cikkek kereteit, és könyv formában is megjelentek a Jaffa kiadónál. 

"Hova menjünk, ha új ízekre, igazi finomságokra vágyunk, hol ehetünk helyi alapanyagokból készült ételeket, hol vannak a jó strandbüfék, és miben más a balatoni hamburger, mint a budapesti? Miről ismerhetjük fel a jó lángost, mi a titka egy jó cukrászdának, és a hol kapunk biztosan balatoni halat? Miként zajlott le a Balatonnál a gasztronómiai forradalom, és kik voltak azok, akiket ezeket a változásokat elindították? Hogyan jött ismét divatba a Balaton, és hogy alakul a környék jövője?" - ezekre a kérdésekre keresi a választ könyvében, a Magyar tengeri gasztrokönyvben. 

Kollégánk két helyen is dedikál a Könyvhéten: "vasárnap délután 3 és 4 között a Pagony standja előtt leszünk Szalay György illusztrátorral, és dedikáljuk a Tildát. Bár én nagyon rondán írok, Gyuri viszont annál szebben rajzol, szóval érdemes jönni! Aztán 4-kor átülök a Jaffa elé, ahol új, balatonos könyvemet, a Magyar tengeri gasztrokönyvet dedikálom!" Kalas Györgyinek ugyanis idén egy szintén gasztronómiai témájú meseregénye is megjelent Tilda és a kövér macska címmel, ennek a hétvégi Margó-fesztiválon is lesz eseménye

"Mielőtt még azt hinnétek robot vagyok, a Tildát még tavaly írtam, ez pedig az idei termés, és több könyvem idén már ígérem nem lesz" - nyilatkozta erről a szerző Facebook oldalán. 

Rovatok