Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Michelin Guide igazgatója

2018. június 19., kedd 15:29

Lemondott posztjáról Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója, írja az MTI.  A francia-amerikai Ellis hét évet töltött az igazgatói pozícióban, szeptember 14. lesz az utolsó napja. Azt egyelőre nem jelentették be, hogy ki lesz az utódja.

Ellis idén márciusban Magyarországon járt, és interjút is adott az Indexnek, és elmondta, hogy milyen terveik vannak a jövőben a magyar piaccal és azt is, hogy mik azok a szempontok, amiket minden étteremben megvizsgálnak az értékelés során. 

Ellis a jövőben a Dzsumeira dubaji luxushotel-hálózat gasztronómiai felelőse lesz, aminek keretében új éttermek koncepcióját fogja kidolgozni. Arról, hogy pontosan miért távozik, nem szólnak a hírek. Mindenesetre a Michelin szóvivője azt nyilatkozta, hogy Ellis távozásának nincs köze a "stratégiai véleménykülönbségekhez".

A Michelin-kalauz 117 éve számít a francia gasztronómia bibliájának. Az elmúlt években 30 ország éttermeit látogatták munkatársaik. A csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az éttermet is.

A 2018-as európai kiadványban az Onyx Magyarországon elsőként két Michelin-csillagot kapott, míg a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy csillagát. Az eredményt Budapesten hirdették ki májusban, ahol Michael Ellis is ott volt.

Rovatok