Marxito néven nyit gyorséttermet a párizsi Champs-Élysées-n Thierry Marx két Michelin-csillagos séf, az étlap sztárja pedig a hajdinalisztes szendvics lesz – írja az MTI.
Nem az érdekel, hogy gyorsétterem, vagy nem gyorsétterem, hanem az, hogy lehet-e jót enni gyorsan és olcsón. A lényeg az, hogy öt és tíz euró közötti skálán kínáljunk valamit azoknak az embereknek, akik jó környezetben, jól megválogatott alapanyagokból akarnak ebédelni egy jót.
– mondta Marx, hozzátéve, hogy egy gyorsétteremnek nem kell feltétlenül rondának lennie.
Ennek elkerülésére amúgy a jelek szerint különösen nagy figyelmet fordított a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje, ugyanis a Marxito belsőépítésze a világszerte elég népszerű francia Ito Morabito volt.
A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket, az asztalok pedig
a plafonról ereszkednek le.
Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.
Marx egyébként a Marxitóról viccesen csak azt mondta, hogy
nem breton, de nem is blini (orosz palacsinta), hanem ezek keveréke, félig kelesztett-félig pirított, és az évszaknak megfelelően bármi lehet a belsejében: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper.