Index Vakbarát Hírportál

Megterveztem: 6353 euró lenne a temetésem

2018. november 1., csütörtök 11:11

Online temetéskalkulátort indított a honlapján a Bécsi Temetkezési Vállalat. A kalkulátorral mindenki kiszámolhatja mennyibe kerülne a neki tetsző temetés. Kipróbáltam személy szerint is, az én végtisztességem 6353 euróba, azaz több mint kétmillió forintba kerülne Bécsben. És ez messzire nem luxus Bécsben.

Hagyományos vagy természetközeli, urnás vagy koporsós temetés, koszorú vagy csokor – ilyen és hasonló kérdésekre kell választ adnia annak, aki a Bécsi Temetkezési Vállalat új, online temetkezési kalkulátora segítségével szeretné megtervezni a saját vagy az elhunyt hozzátartozója temetését, írja közleményben Bécs Város Külképviseleti Irodája. A kalkulátor a temetkezési vállalat oldalán elérhető.

Természetesen kíváncsi voltam, hogyan működik, ezért megterveztem a saját temetésem, arra az esetre, ha Bécsben szeretném végső álomra hajtani a fejem. Nem bántam nagyon nagyvonalúan a költségekkel, de azért nem is sajnáltam nagyon a pénzt.

Koporsónak egy egyszerű cordobai fenyőkoporsót választottam (1092 euró), sima fehér ágybetéttel (77 euró), egyszerű kalász dekorral (60 euró). Sztenderd koporsókoszorút gondoltam rá (208 euró), virágkereszttel (308 euró) és dizájnolt, fényképes gyászjelentéssel (228 euró).

A ceremóniát szimpla búcsúbeszéddel (300 euró) és szív alakú gyertyaállvánnyal (54 euró) terveztem, sőt, rézfúvós zenekari kísérettel (645 euró). Rendeltem ravatali fotókat (59 euró), sírkőfelirat-vésést (505 euró), egy ujjlenyomat-függőt emlékbe (367 euró), és nem maradhatott ki a halotti maszk és halotti kézmásolat (1188 euró), valamint az életút-videó sem (576 euró). Ez összesen a temetkezési kalkulátor szerint 6353 euróba, azaz 2 millió 050 ezer forintba kerülne nekem. Pedig nem is nagyon költekeztem.

Azt hiszem, mégsem Bécsben fogok temetkezni.

Rovatok