Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt egy híres francia séf a Michelin-kalauzra

2019. július 12., péntek 13:57

A kelet-franciaországi Manigodban található La Maison des Bois étterem 2018-ban még három csillagot kapott a híres gasztrokalauztól, idén azonban már csak két csillagosra értékelték. Ugyan az aktuális kiadvány már több hónapja elérhető, az étterem tulajdonosa,  Marc Veyrat hosszú hetekkel később döntött úgy, hogy erősen kritikai hangvételű levelet ír a kalauz szerkesztőinek - írja a Sky News

A séf, aki saját állítása szerint már hat hónapja depressziós, kifejtette, szerinte a kalauznál hozzá nem értő emberek dolgoznak, és meg van győződve arról, hogy az éttermét nem megfelelően tesztelték le. Marc Veyrat kikérte magának, hogy cheddart használtak volna fel az egyik, helyi sajtokból készült szufléhoz.

Semmit nem tudnak a szakácsművészetről. Vegyenek fel egy kötényt, és nyomás a konyhába. Mutassák be, hogy mit tudnak. Amatőrök, képtelenek lennének egy tisztességes ételt elkészíteni

- írta Veyrat, aki felkereste a kiadvány párizsi irodáját is, mert szerette volna, ha számlákkal bizonyítják, hogy valóban jártak nála. 

 

A Michelin Kalauz nemzetközi igazgatója, Gwendal Poullenne biztosította a séfet arról, hogy eszük ágában sincs kivenni az éttermét a kiadványból, és a tesztelőik a jövőben is ellátogatnak majd hozzá. Hozzátette, nagyon tehetséges szakácsnak tartja a La Maison des Bois tulajdonosát, aki kétségkívül meghatározó figurája a francia gasztronómiának, és nagyon sajnálja, hogy ilyen problémákkal küzd. 

Rovatok