Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan nyit a világ egyetlen valóban koronavírus-biztos étterme

2020. április 30., csütörtök 08:14

A helyszín Svédország, ahol május 10-től lehet vacsorázni a Bord för En, azaz Asztal egy főre nevű létesítményben, már ha egy mezőt, az annak közepén álló asztalt és egy darab széket annak tekintünk. A Varmlandban található szabadtéri „étterem” tulajdonosai, Linda Karlsson és Rasmus Persson egykori séf naponta egy foglalást vesznek fel, egy főre, kivétel nincs.

Az étel egy drótkötélpályán, kosárban érkezik, amit a mező szélén álló házukban töltenek meg étellel. Bár Svédországban az éttermek nem zártak be, Karlssonék mindenképpen szerettek volna nyitni egy teljesen vírusbiztos létesítményt, ha másért nem is, vélhetően azért, hogy ilyen cikkek szülessenek róluk.

Az ötletet egy családi látogatás adta: Karlssonék szüleinél voltak, és a kétméteres távolságot betartandó az ételt a konyhaablakon át szolgálták fel nekik.

Az étlap a környezethez méltóan spártai, azaz még inkább az, hiszen nincs: mindennap három fogás készül, attól függően, hogy a helyi termelőknél éppen mi a legfrissebb alapanyag. Az étel mellé egy koktél is jár, és ami az árakat illeti, mindenki annyit fizet, amennyit jónak lát.

Nehéz időket élünk, sokan elvesztették a megélhetésüket, mások családtagjaikat, így a vendégre bízzuk, mennyit engedhet meg magának.

Ha valaki kipróbálná az éttermet, augusztus 1-ig megteheti, mármint ha van még szabad nap.

Rovatok