Index Vakbarát Hírportál

Szexblogbotrány Washingtonban

2004. május 27., csütörtök 08:45

Jessica Cutlert múlt héten pénteken kirúgták Mike DeVine ohiói republikánus szenátor washingtoni titkárságáról, mert interneten tette közzé, hogy milyen sok munkatársával él nemi életet.

Mike DeVine nagyon ki volt borulva. Közleményében nem is említette név szerint a 24 esztendős szakembernőt, csak annyit mondott, hogy valaki "arra használta a szenátus infrastruktúráját, hogy munkaidejében illetlen és sértő anyagokat töltsön fel Internetes Web logjára".

Cutler kisasszony azonban kisvártatva vezető napilapok oldalain kacagott korábbi munkaadói arcába.

Senkikről írt

 
 Győztek
balról: Wonkette, Washingtonienne

Az elébb újságírónak készülő, majd nemzetközi kapcsolatokból diplomázó fiatal értelmiségi nő korántsem bánta meg Washingtonienne néven elhíresült blogját, amelyben izgalmasan ábrázolja életét a hatalmi gócpontban, ahol okos időbeosztás segítségével képes hat különböző férfival szexuális viszonyt fenntartani. Különben is, kicsoda az a Bush által kinevezett, családos szövetségi köztisztviselő, aki egy ebédidőben végrehajtott légyottot követően négyszáz dollárt nyújtott át a bloginának?

A kérdésre, hogy nem-e szégyelli-e magát Jessica Custer a padlóra zuhan a röhögéstől, majd közli, hogy nem, mert több barátnője is lotyósabb nála. "Bámulatos, hogy ennyire érdeklődnek az emberek egy ilyen alacsony szintű szexbotrány iránt. Ha lefeküdtem volna egy kongresszusi képviselővel még érteném, de egy senki vagyok és senkikről írok" - fogalmaz.

Sanyarú közalkalmazotti sors

A korábban Joe Lieberman szenátori irodája belsőseként tevékenykedő Cutler februárban került DeVine alkalmazásába. Május 14-én kelt online naplóbejegyzése feltárja motivációit:

Költségeim többségét hálás módon pár nagylelkű idősödő úriember állja. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ugyanígy keres egy kis mellékes pénzt: hogy élhet meg bárki évi huszonötezer dolláros fizetésből?

Az óránként négyszáz dollárért enyelgő Washingtonienne-t végül az indexközeli Nick Denton-blogbirodalom washingtoni helytartója Ana Marie Cox avagy Wonkette ugratta ki a bokorból. A két blogger berugott együtt és elszabadult a pokol.

Égig érő paszuly

 
 Vidámak
balról: Wonkette, Washingtonienne

A pénzt kedvelő Cutler húzása önsorsrontónak is bizonyulhatott volna, ha nem várná tárt karokkal könyvszakma. A pénzt kedvelő Cutler húzása önsorsrontónak is bizonyulhatott volna, ha nem tolt volna elé hat számjegyű ajánlatot a Playboy (a lap állítólag még több pénzt ajánlott, ha Wonkette is leveszi a ruháját és egymásra fekszenek). Cox aztán cáfolta, hogy párosan kaptak volna ajánlatot.

A szexblogbotrány igazi tétje legfeljebb egy tökismeretlen köztisztviselő és családjának sorsa, Washingtonienne azonban hallgat róla, mert inkább ő szeretne híres lenni. A híressé válását nagyban segíti majd előnyös külseje, és hogy a hatalmi-irodai szeksz népszerű az amerikai kollektív tudatalattiban, illetve az amerikai tudat feletiben zajló választási kampány. A botránybloggernak ezúton kívánunk sok sikert, meg pénzt.

Rovatok