Tóth Szilárd, a budapesti SALT étterem konyhafőnöke felkerült a 2017 óta létező The Best Chef 100-as listára, ezzel ő lett a harmadik magyar séf, akinek ez sikerült.
2017 óta ismerik a gasztronómia világában a The Best Chef 100-as listáját, amelyet most magyar érintettség miatt érdemes megtekinteni: Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT Budapest séfje ugyanis a 93. helyre került a világ legjobbjaiból álló rangsorban.
A listára jelöléssel lehet felkerülni, amelyet fotósok, gasztroszakírók, kritikusok és foodie-k szerkesztenek.
Immár három magyar séf is eljutott eddig: Tóth Szilárdon kívül Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám, aki jelölése idején az Onyx étteremben felelt a konyhai teljesítményért.
A Tóth Szilárdot is foglakoztató SALT Budapest étterem 2021-ben kapta meg első Michelin-csillagát, 2022-ben pedig a zöld csillagot is, ami a fenntartható vendéglátást hivatott díjazni.
A koncepció szerint magyar alapanyagok és ízek, emlékek jelennek meg a tányérokon, a leginnovatívabb formában.