Index Vakbarát Hírportál

Gőzössel hajt az RTL Klub

2009. március 18., szerda 11:53 | aznap frissítve

A Tv2-n elindult a Született feleségek új évada, de kevésnek bizonyult A mentalistával szemben. Már nincs kiváltságos helyzetben a Tv2 a krimihétfővel sem, mert az RTL Klub hasonló filmekkel átvette a vezetést. Az RTL is előrukkolt egy új sorozattal, de a csatorna inkább a Megy a gőzössel tarolt.

Az AGB Nielsen korábbi nézettségi eredményei alapján a Tv2 krimihétfője közkedveltebb volt, mint az RTL Klub hétfői műsorai, de a legfrissebb eredmények szerint fordult a kocka. A Tv2 a műsorstruktúra változtatásával próbál korrigálni.

Krimi-hétfős harc

Bár a Miami helyszínelők kevéssel szerepelt jobban (25,3 százalék, RTL Klub), mint az NCIS (24,5 százalék, Tv2), az este folytatásában az RTL nyerő tendenciája erősödött. Az Elit egység (14,8 százalék, Tv2) leszerepelt a Dr. Csonttal szemben (28,8 százalék, RTL Klub) a kereskedelmi korcsoportban. A gyenge nézettség miatt az Elit egységet a Tv2, ettől a héttől eltávolította a műsorstruktúrájából. Ugyanilyen okok miatt likvidálta korábban az RTL a terminátoros sorozatát is.

A hétfői harmadik film, a Gyilkos elmék pedig már végképp elszippantotta a 18-49 éves tévénézőket (31,1 százalék, RTL Klub) a Tv2-től. A Különleges ügyosztály ehhez képest harmatgyengén szerepelt (14,5 százalék, Tv2).

A Tv2 hétfő estéjét még összekaphatja a héten indult új műsor, a MrÉsMrs vagy Mr. és Mrs. nevet viselő sztárpár show.

Új történetek és a jó öreg gőzös

A Született feleségek jobban szerepeltek az új évaddal (25,1 százalék), mint a korábbi részekkel (17,2 százalék), de ez mégsem volt elegendő ahhoz, hogy megverjék A mentalistát (30,2 százalék, RTL Klub). Az este folytatásában a nézők továbbra is az RTL-t választották: inkább a Túsztárgyalókat (29,2 százalék) és a XXI. századot (26,1 százalék) nézték, mint a Rúzs és New York-ot (19,7 százalék) és A médiumot (17,4 százalék) a Tv2-n.

Az RTL új sorozata, a dupla résszel induló Rejtély jól szerepelt (26,8 százalék) pénteken este, de a Tv2 esti filmje, az Anyám nyakán is sokakat érdekelt (27,8 százalék).

Az esti filmek közül a legnézettebb és egyben az RTL Klub egyik legjobban szereplő műsora Koltai Róbert filmje, a Megy a gőzös volt. A vígjáték, amit akár az Indul a bakterház folytatásának is tekinthetünk - bár Bendegúz nélkül már nem az igazi - nagy nézettséget ért el 4+-ban (egymillió 763 ezer néző) és a kereskedelmi korcsoportban is (33,7 százalék) vasárnap este.

Állandó játékosok

A csatornák versenyében az RTL Klub ismét nyert, de a Tv2-höz hasonlóan nézettsége kis mértékben csökkent. Az m1 valamivel jobb eredményt ért el, mint az előző héten és ezzel megelőzte a Viasat3-at.

11. hét
10. hét

A Széf tartja magát, de a Barátok közt belehúzott és újra a csatorna legjobb heti átlagát érte el 4+-ban.

11. hét
10. hét

Az RTL Klub délutáni műsorai is jól szerepeltek. A Vacsoracsata 4+-ban és a kereskedelmi korcsoportban is lenyomta a Tv2 krimisorozatát, a Bostoni halottkémeket. A főzős reality ismétlései tehát múlt héten is elhúztak a Tv2 mellett.

11. hét
11. hét

Joshi Bharat a teljes tévénéző korosztályban teljesített jobban, viszont a kereskedelmi korcsoportban legtöbbször a Mónika show-é volt a vezetés.

11. hét
11. hét

Rovatok