Index Vakbarát Hírportál

Távozott a Viasat3 vezérigazgatója

2009. szeptember 8., kedd 13:14 | aznap frissítve

A harmadik legnézettebb magyar kereskedelmi csatorna élére az anyavállalat fejlődő piacokért felelős vezérigazgatója került. Kocsis Attila állítólag új lehetőségek miatt távozott az adótól.

Több mint hat év után távozik a Viasat3 és a TV6 éléről Kocsis Attila vezérigazgató - jelentette be kedden a Viasat Hungária Zrt.

A közlés szerint a tisztséget Camilla Hammer, a tulajdonos Modern Times Group fejlődő piacokért felelős operatív igazgatója tölti be, a sajtóközlemény szűkszavúan csak annyit közölt, hogy az eddigi vezető "más lehetőségek miatt távozik". Információink szerint Kocsis Attila az utolsó pillanatig nem tudott távozásáról, de legalábbis több hivatalos tárgyalást beszélt meg a hétre.

Már Hámori Barbara januári távozása óta (a programigazgatótól többek közt a Bár 2.0 kudarca miatt váltak meg) a cég londoni munkatársai végzik az úgynevezett programming feladatokat, vagyis a műsorstruktúra összeállítását, de Angliában döntenek az új, saját gyártású műsorokról és a megvásárolandó sorozatokról is. Camilla Hammer ezért az utóbbi időkben elég sokat foglalkozott a magyar csatornákkal, többször járt Budapesten is.

A Viasat Hungária Rt. 2000 végén indította el általános szórakoztató csatornáját, a Viasat3-at, 2008 januárjában pedig megjelent a magyar piacon a Tv6 is. A harmadik legnézettebb magyar kereskedelmi csatornának számító Viasat3 azóta inkább a női nézőkre koncentrál, míg a Tv6 a férfiaknak kínál műsorokat. A Tv6-ot már az ORTT ellenőrzésétől távol, Nagy-Britanniában jegyezték be, míg a Viasat3 idén áprilisban jelentkezett át a londoni felügyeleti szervhez.

A Viasat Hungária Rt. tulajdonosa a svéd Modern Times Group (MTG), ugyanúgy mint az ingyenes Metropol napilap is. A cég 2005 utolsó három hónapjában könyvelhette el fennállásának első nyereséges negyedévét.

Rovatok