Index Vakbarát Hírportál

Több rádiós pályázat is irreális Majtényi szerint

2009. október 8., csütörtök 21:02

Szerdán kizárták a Zene Rádiót az országos analóg rádiófrekvenciákra kiírt pályázatból, mivel az ORTT szerint irreális volt az üzleti tervük. A médiatestület elnöke szerint vannak még hasonlóan túlzó pályázatok versenyben.

Az egyik pályázó mindkét ajánlatának kizárása után is akad olyan anyag, amelynek üzleti-pénzügyi terve irreális, és teljesíthetetlen ígéretet tesz - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a médiahatóság elnöke. Majtényi László ugyanakkor mind a szerinte vitatható ajánlatok benyújtóinak kilétére, mind az ilyen anyagok számára vonatkozó kérdést elhárította.

Azt mondta, hogy az eddigi egyetlen elutasításból is világosan ki kellene derülnie a kizárás magyarázatának. Majtényi László úgy fogalmazott: "Elég sokat dolgoztam azért, hogy legyen pályázat, most pedig azért kell küzdeni, hogy fair legyen."

Majtényi László elmondta: az üzleti tervek megítéléséhez több forrás is rendelkezésükre áll, hiszen az ORTT irodája mellett ő is készíttetett piacelemzést a Corvinus Egyetem neves médiakutató műhelyével. Ez az elemzés több pályázó esetében jutott arra a következtetésre, hogy az üzleti terv megvalósulásának esélye nulla. Arról az elnök nem kívánt nyilatkozni, hogy a két anyag szerint mekkora az az összeg, amely a következő években bevételként reálisan megszerezhető a két országos kereskedelmi rádiós jogosultságból.

Szerdai ülésén zárta ki a versenyből a Zene Rádió Zrt. mindkét pályázatát a médiahatóság, amelynek közleménye szerint "a piaci körülményekre vonatkozóan helytelen, nem megalapozott feltételezésekből indul ki" a visszautasított ajánlat üzleti-pénzügyi terve.

Rovatok