Index Vakbarát Hírportál

A Roxyt venné meg a Sláger

2009. november 10., kedd 15:00 | aznap frissítve

Egyre valószínűbb, hogy hálózatos rádió kialakításán fáradozik a Sláger, a Rádió1 után most a Roxy-val is szóba hozták az országos frekvenciáját elvesztő céget. Annyi biztos, hogy Magyarországon tárgyal a Slágert tulajdonló Emmic Communcations alelnöke.

Magyarországra érkezett Paul Friddick, a Sláger Rádiót tulajdonló amerikai Emmis Communcations alelnöke, aki aKreatív információi szerint a Roxy Rádió megvételéről akar tárgyalni Budapesten. A média- és reklámpiaci szaklap kérdésére a Sláger Rádiónál elismerték, hogy üzleti ügyek miatt Magyarországon tartózkodik az Emmis alelnöke, de ennél többet nem akartak elárulni. (A Roxy egyébként 2008-ig a Danubius tulajdonosának tulajdonában volt.)

Információink szerint a múlt héten már majdnem megvásárolta a Rádió1 hálózatát a Sláger Rádió, de végül az ár körüli viták miatt mégsem kötötték meg az üzletet. Pénteken ennek ellenére tényként kezelte a híreket a Radiosite.hu szakportál, de később Erdélyi Krisztán, a Rádió1 ügyvezető igazgatója ezt cáfolta. Az Index információi szerint ennek ellenére nem szakadtak meg a tárgyalások, várhatóan a Slágert tulajdonló Emmis Communcations Magyarországra vezetői a Rádió1-gyel is tárgyalnak az esetleges tulajdonosváltásról.

A Roxy tárgyalásba hívásával a Sláger vélhetően az ajánlatokat akarja megversenyeztetni, mivel úgy tudjuk, hogy az országos frekvenciáját elvesztő rádiónak a piaci árat jóval meghaladó árat mondtak a Rádió1 tulajdonosai.

A Rádió1 hálózatos rádiós, a főváros mellett többek közt Győrben, Debrecenben, Egerben, Veszprémben és Pécsett is elérhető, míg a Roxy csak a fővárosban kapható. Ennek ellenére reális alternatíva lehet a Roxy, mivel számos vidéki rádió szűnt meg az utóbbi időben gazdasági okokból, vagyis a hálózatos rádióhoz szükséges helyi frekvenciákból nincs hiány.

Rovatok