Index Vakbarát Hírportál

A Youtube segít amatőr videósokat találni

2009. november 17., kedd 15:14

A Youtube Direct szolgáltatása a tévéknek és a hírportáloknak segít abban, hogy hírekhez videókat találjanak. A hírekhez kapcsolódó felvételeket gyorsan és egyszerűen feltöltheti bárki, az a média, amelyik használja az új szolgáltatást, előzetesen szűrhet.

A televíziós és az online híradásoknak szánt tartalmakkal bővíti szolgáltatásait a YouTube videómegosztó, amelyen keresztül a szerkesztők az amatőr újságírók és a főáramlatú médiába bekerülni szándékozók felvételei közül válogathatnak.

A feltöltőknek és az anyagokat használóknak is ingyenes Youtube Direct célja, hogy tartalomszolgáltatásra ösztönözzék a videók rögzítésére képes netezőket.

A hírügynökségek eseményekhez kapcsolódó videókat keresve a Youtube oldalán meg is jeleníthetik, hogy anyagaikhoz milyen témájú felvételeket várnak.

Steve Grove, a Youtube politikai és hírrészlegének vezetője szerint számtalan példa bizonyítja az interneten megjelent amatőr videók hírműsorokban való létjogosultságát. Ilyenek a tavaly májusi szecsuani földrengésről készült felvételek, vagy George Allen korábbi virginiai republikánus szenátor esete, aki azután maradt alul a 2006-os választási küzdelemben, hogy a videomegosztón megjelent egy felvétel, amelyben makákónak nevezte egyik riválisának indiai származású alkalmazottját.

A szolgáltatás próbaüzemét internetes hírportálok mellett már néhány bostoni tévécsatorna is használja.

Rovatok