Index Vakbarát Hírportál

Bochkor Gábor egy időre eltűnik

2009. november 17., kedd 15:09 | aznap frissítve

A Sláger Rádió megvásárolná a Pont FM-et, de bármelyik fővárosi frekvencia érdekelné. Bochkor Gábor és Sebestyén Balázs is szerdán hallható utoljára jó ideig, csütörtök délután jönnek a Totalcar arcai a Sláger frekvenciáján.

Most már biztos, hogy november 18-án éjfélkor elhallgat a Danubius és a Sláger Rádió, miután a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma november 11-én elutasította a Sláger Rádió és a Danubius Rádió kérelmét, hogy a jogerős döntésig a bíróság tiltsa el az ORTT-t a szerződéskötéstől az FM1-konzorciummal és az Advenióval. Ráadásul tegnap a Neo FM és a Class FM alá is írta a sugárzási szerződést az Antenna Hungáriával.

Az még nem teljesen világos, mégis milyen műsorral jelentkezik a két új rádió. Az Advenióhoz tartozó Class FM megvette szinte az egész Danubiust, de különböző jogi problémák miatt várhatóan csütörtök reggel még nem Sebestyén Balázs köszönti a hallgatókata rádió régi frekvenciáján. Ide igazolt Jáksó László, aki információink szerint délután vezet műsort a dugóban veszteglő autósoknak. A rádió tanácsadója lett Csiszár Jenő, aki információink szerint több hetente jelentkező műsort is vezethet, de felmerült, hogy rövid ideig akár a reggeli műsorba is besegít.

Az Index információi szerint a Neo FM sokáig tárgyalt a Boros-Bochkor párossal, de végül nem sikerült megállapodniuk, mert a Sláger Rádió minden eszközzel szeretné magánál tartani a műsorvezetőket, a kivásárlás több mint 50 milliós költségét pedig a Neo FM nem tudta kigazdálkodni. Boros és Bochkor információink szerint fejenként több mint hatvanmilliót kért volna évente.

Úgy tudjuk, a Neo FM pár napja még nem talált megfelelő műsorvezetőt a reggeli műsorsávba, de azóta több jelölttel is tárgyaltak már.

Az viszont már biztos, hogy hétköznap délutánonként a Totalcar arcai, Winkler Róbert és Bazsó Gábor vezetnek műsort a Neón.

A Sláger még küzd

Úgy tűnik, a Danubius szerda éjfélkor végleg elbúcsúzik, ellenben nem biztos, hogy a Sláger végleg megszűnik. Az amerikai Emmis Commuication tulajdonában lévő rádió már tárgyalt a Rádió1-gyel, a Roxyval is hírbe hozták, úgy tudjuk, most a Pont FM-mel tárgyalnak. A Pont FM helyén működött még nyáron a Rise FM elnevezésű techno-house rádió, de a frekvencia némi vita, és rendőrségi antennalefoglalások után visszakerült az eredeti tulajdonoshoz. A Rise és a Pont FM között azóta is tart a per, amiben a frekvencia vásárlója perli az eladót, amiért eltitkolta, hogy az eladott cégnek több tízmilliós adóssága van.

A cég tulajdonosa, Rónai Egon elismerte, hogy a Slágerrel megegyeztek, de az MTI-nek azt mondta, több potenciális vevővel egyeztetnek, és a „legkevésbé a Slágerrel tárgyalnak”.

Információink szerint a Rádió1 és a Pont FM is a piaci árnál magasabb összegért adná el a frekvenciákat a szorult helyzetben lévő Slágernek, és kemény alku folyik. Így ha a Slágernek végül sikerül fővárosi frekvenciát vennie, majd később vidéki frekvenciákkal összekapcsolva hálózatos rádiót építenie, akkor is jó pár hétre eltűnik Boros Lajos és Bochkor Gábor az éterből.

Rovatok