Index Vakbarát Hírportál

Ganxsta váltja Bochkorékat

2009. november 18., szerda 18:51 | aznap frissítve

Csütörtökön hajnali hattól Ganxsta Zolee és Lovász László ébreszt a Sláger frekvenciáján, a Danubius helyén még nem lehet tudni ki vezeti a reggeli műsort. A Danubius a Szól a rádió című LGT-dallal búcsúzik.

Tíz másodperc csenddel kezdődik az új országos rádiók műsora csütörtökön nulla órától, ugyanis ennyi idő kell az Antenna Hungáriának az átálláshoz. Azután mindkét új adón, a Neo FM-en és a Class FM-en is rövid köszöntő lesz, majd a himnusz és az első zeneszám, amit mindkét rádió titkol egyelőre. Annyi biztos, hogy a Classon egy különleges magyar felvételt játszanak le, a Neón pedig az új rádió életérzését próbálják majd egyetlen dalba sűríteni.

A rádiók ezután hajnalig zenét sugároznak majd, a műsoridő 35 százalékában természetesen az ORTT-vállalásoknak megfelelően magyar dalokat, sőt a Neo FM még azt is elárulta, hogy 10 százalékban két évnél nem régebbi dalokat sugároznak majd.

Hajnali hatkor indul mindkét rádión az első reggeli műsor, a Neo FM-en Kamikáze címmel Ganxsta Zolee és Lovász László, aki többek közt a Danubius Csili műsorvezetője volt. A Class FM csak hétfőtől áll be a megszokott műsorrendre, addig a reggeli műsort a rádió titokzatos közlése szerint egy nő és egy férfi vezeti. Információink szerint a Class FM már befejezte a tárgyalásokat a Danubius Pirítós stábjával, de érkezésükre még pár napot várni kell. Úgy tudjuk, hogy holnap Jáksó László köszönti majd a hallgatókat.

Mindkét rádión újból lesz délutáni élő beszélgetős műsor, a Neo FM-en Winkler Róbert és Bazsó Gábor jelentkezik majd a Ezeröcsi című műsorral, a Class FM-nél pedig a Tv2 műsorvezetője, Kovács Áron jelentkezik majd délutánonként.

A Neo FM-en az ORTT-vállalásoknak megfelelően este nyolctól tízig közszolgálati műsort adnak, a beszélgetős műsorban az első alkalommal éppen a vitakultúráról lesz szó. A Neón hétvégente is lesznek élő adások, szombaton és vasárnap reggel Csalamádé címmel indít a rádió családi magazint, majd jön a Kívánságkosár a Sláger Rádiótól átcsábított István Dániellel.

Nehéz a búcsú

A Danubius és a Sláger pedig búcsúzik szerda éjfélkor, az utolsó egy órában mindkét rádión érzelmes dalokat adnak majd. A Danubiuson élő adásban köszön el az összes műsorvezető tizenegytől, miközben olyan, a rádiózással kapcsolatos számokat játszanak, mint például a Radio Ga Ga a Queentől. A Danubiuson az utolsó szám a Szól a rádió című LGT-sláger lesz.

A Sláger is élőben búcsúzik, de nem lesz olyan érzelmes a műsor, mert a rádió már a folytatásban gondolkodik, és információink szerint a Rádió1-gyel, a Pont FM-mel és a Roxyval is tárgyalnak a rádiók fővárosi frekvenciájának megvételéről. A Sláger a tervek szerint a budapesti frekvenciára építve szépen lassan országos, hálózatos rádióvá válna.

Egyébként a Danubiusnál sem tartják kizártnak, hogy egyszer szólni fog még a Danubius, az online tematikus adások például megmaradnak, de a folytatásnak ellentmond, hogy a rádió munkatársainak jelentős része egyszerűen átment a két új országos rádióhoz, köztük Tiszttartó Titusz, a Danubius programigazgatója, aki a Classnál folytatja tovább.

A Danubiusnál és a Slágernél is filmet forgatnak az utolsó nap érzelmes búcsújából.

Rovatok