Index Vakbarát Hírportál

Végleg bezárják a Slágert

2009. november 20., péntek 19:28 | aznap frissítve

A rádió amerikai tulajdonosa hivatalosan is bejelentette, hogy kivonulnak a magyar piacról. A Roxy a Sláger egykori munkatársaival is együttműködne, de nem valószínű, hogy a Bumeráng a technorádión folytatná.

Kivonul Magyarországról a korábbi Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa, az Emmis-csoport, pedig már megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort.

A Sláger Rádió 12 év után, szerda éjfélkor távozott az éterből, miután az Econet-csoporthoz tartozó FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvenciát.

Az Index információi szerint a cég ettől még nem vonja vissza a bírósági keresetet, vagyis továbbra is jogi eszközökkel támadja az ORTT döntését, valószínűleg kártérítést követelve a frekvencia, véleményük szerint jogszerűtlen elvesztéséért.

A Sláger az országos frekvencia elvesztése utáni napon bejelentette, hogy maradna a magyar piacon, és megvásárolható frekvenciát keres. Szó volt a Roxy megvétele mellett a Rónai Egonhoz köthető Pont FM-ről, és a több vidéki nagyvárosban is jelenlévő Rádió1 megvásárlásáról. A Sláger a fővárosi frekvenciára építkezve lassan országos hálózatot épített volna ki az eredeti tervek szerint.

A Rádió1 információink szerint irreálisan magas árat kért volna a frekvenciáért, a Pont FM pedig perben áll a frekvencia használata körüli zavaros ügyek miatt a Rise FM-mel, a Roxy pedig végül csak bérbe adta volna a frekvenciát, eladni nem volt hajlandó, és mindezért a piaci árat jóval meghaladó összeget kért volna.

A Sláger Rádió éppen a hálózatos rádió terve miatt nem engedte el a Boros-Bochkor műsorvezető párost, pedig a reggeli műsor hangjai már majdnem megegyeztek a Neo FM-mel. Most a cég távozásával a 2010 végéig érvényes szerződés is érvényét vesztheti, vagyis a Bumeráng átköltözhet akár a Neóra is. Emellett a Roxy is bejelentette, hogy együttműködésre törekszik az egykori Sláger csapatával, de nem valószínű, hogy Bochkorék a technorádiót választanák.

Rovatok