Index Vakbarát Hírportál

Már Szegeden is fogható a MinDigi

2009. december 2., szerda 15:20 | aznap frissítve

Idén a háztartások 88 százalékában lehet fogni az ingyenes digitális földfelszíni sugárzás jelét, jövőre 94 százalékra akarják emelni a lefedettséget. A fizetős kínálatot is bővíteni szeretné az Antenna Hungária.

Elindult Szeged vételkörzetében is a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás.

A digitális hálózat lakossági lefedettsége még az idén decemberben eléri a 88 százalékot, miután összesen tíz új telephelyen indítja el a szolgáltatást az Antenna Hungária, jövőre pedig azt 94 százalékra szeretnék emelni.

A Dél-Alföldön tavaly indult el a szolgáltatás a szentesi vételkörzetben, most kapcsolódott be abba a szegedi és a kiskőrösi telephely, biztosítva a régió digitális földfelszíni televíziós ellátását.

Egyelőre hét  csatorna érhető el a szolgáltatásban: az RTL klub, a Tv2, m1, az m2, a Duna Tv, Duna Autonómia, valamint az Euronews, ezek közül három HD minőségben, illetve a Magyar Rádió három rádiócsatornája fogható ingyenesen.

A jövőben hálózat további bővítése mellett (Komád és Csávoly tornyai állnak át) a tervek között szerepel, hogy mind az ingyenes, mind a fizetős kínálatot is bővítsék.Ez utóbbiban egyelőre csak az ATv és a HírTv fogható.

Rovatok