Index Vakbarát Hírportál

Újratárgyalnák az MTV-székház bérleti díját

2009. december 11., péntek 15:50

Újratárgyalhatják a Magyar Televízió óbudai gyártóbázisának bérleti és üzemeltetési szerződését, közölte az épületet tulajdonló és üzemeltető Millenniumi Média Kft.

A közmédium érdemben még nem kommentálta az újratárgyalás lehetőségét, és a még meg sem kezdődött tárgyalások lezárulta utánra ígért tájékoztatást. A bérbeadó "nyitott minden témában a tárgyalásra".

Új tulajdonosai nyílt közbeszerzési pályázaton vásárolták meg a Millenniumi Média Kft.-t, amiért 7,4 milliárd forintot fizettek be az állami költségvetésbe. A társaság idén nyáron visszamenőleges hatállyal engedett az eredeti bérleti díjból, ezzel évente százmillió forint nagyságrendű megtakarítás keletkezett az MTV számára.

A közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége november 25-ei ülésén határozott arról, hogy felhatalmazza az MTV ügyvezető alelnökét, kezdeményezze az óbudai gyártóbázis bérleti szerződésének újratárgyalását.

Tavaly ősszel kezdődött és idén nyáron zárult a Magyar Televízió Óbudára költözése; az ötvenes évek óta a belvárosi Szabadság téren működő közmédium előző székházát is bérelte, miután azt a kilencvenes évek végén eladták az akkori állami vagyonkezelőnek, amely tovább értékesítette. Az MTV kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai korábban többször is bírálták a 22 plusz 18 évre szóló székházszerződést, kifogásolva annak tartalmát.

Rovatok