Index Vakbarát Hírportál

Húszmillióért költözik pár métert az MTV

2009. december 15., kedd 14:41 | tizennégy éve frissítve

A nagy felbontású adáshoz szükséges intercomrendszert júliusban vette és szerelte fel a közszolgálati televízió, most húszmillió forintért vinnék át egy néhány méterre álló másik épületbe.

A Magyar Televízió közbeszerzési eljárásban keresi azt a céget, amely a műsor jelének továbbításához szükséges műszaki berendezéseket az új gyártóbázis egyik épületéből átviszi a másikba. A közbeszerzést hivatalosan az „MTV Zrt. meglévő intercom rendszerének áttelepítése az új bérelt székház és gyártóbázis B épületéből a C épületbe, a rendszer telepítéséhez szükséges teljes kábelezés kiépítése” címen jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

A közszolgálati televízió szerint körülbelül húszmillió forintba fog kerülni az intercomnak becézett, az adáslebonyolító részeként működő rendszer költöztetése a Kunigunda utcai székház és gyártóbázis két épülete között. A rendszert egyébként idén júliusban adták át, vagyis nem a régi székházból hozta magával a televízió, és az új, modern adáslebonyolító kellett ahhoz, hogy az m1 és az m2 egyes műsorait az új székházból tudják sugározni.

Hogy miért nem végleges helyükre telepítették az MTV sugárzásához nélkülözhetetlen berendezéseket, amikor idén nyár elején a Magyar Televízió a Szabadság téri székházból végleg átköltözött?

„A Tőzsdepalota július 31-ei átadási határideje miatt az intercomrendszer áttelepítését biztonságos időintervallumon belül kellett megterveznünk. Amikor a munkálatokat elkezdtük, még nem tudtuk a végleges helyéül szolgáló C épületben a kiépítést megoldani, ezért az adásbiztonság szem előtt tartásával a B épületbe telepítettük azt” - válaszolta az MTV, hangsúlyozva, „kidolgozták az ideiglenes elhelyezési tervet, amellyel biztosítani tudta az intézmény a műszaki eszközök telepítését, üzembe helyezését, próbaüzemét és az adás biztos működtetését”.

„Természetesen, mielőtt az ideiglenes telepítés mellett döntött az MTV, mérlegelte, mely megoldás a gazdaságosabb: plusz egy évre még bérelni a Szabadság téri székházat, vagy vállalni a gyártási bázison belüli költöztetést még egyszer” - magyarázta kérdésünkre az MTV, hogy miért kell kétszer költözniük.

Rovatok