Index Vakbarát Hírportál

Az Echo Tv egykori hírigazgatója vezeti az MTV hírstábját

2010. május 12., szerda 17:05 | aznap frissítve

Bednárik Imre után a Lánchíd Rádiót és az Echot Tv-t is megjáró Élő Gábor lesz az MTV hírigazgatója. A 39 éves szakember már egyszer volt a köztévé Híradójának főszerkesztő-helyettese.

Bednárik Imre hírigazgató 2010. május 14-én közös megegyezéssel távozik az MTV-ből, helyére Élő Gábor, a Lánchíd Rádió főszerkesztője érkezik. Az MTV által kiadott sajtóközlemény szerint Medveczky Balázs ügyvezető alelnök azt várja a személycserétől, hogy a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorai a hiteles, gyors, pontos és pártatlan tájékoztatás mellett továbbra is segítsék az információk szabad áramlását.

A most távozó Bednárik Imre tavaly december 9-től idén február 16-ig volt az MTV cégvezetője, a szocialista többségű kuratórium nevezte ki, hogy megakadályozza Medveczky Balázs nagyarányú létszámleépítési terveit, és azt, hogy az MSZP költségvetési megvonására válaszul a közszolgálati televízió leépítse műsorait, visszamondja az összes megvásárolt sportesemény közvetítését.

A 39 éves Élő Gábor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán végzett, a közszolgálati televízióban kezdte a pályafutását, később a Híradó és a kisebbségi műsorok főszerkesztő-helyettese is volt. Ezután az Echo Tv hírigazgatója lett, majd két év után a Lánchíd Rádió műsorvezetője, később főszerkesztője lett.

A konzervatív Lánchíd Rádió már tavaly ősz óta az Infocenter.hu tulajdona, a Heti Választ, a Class FM-et és április 26. óta  az RTL Klub kisebbségi  tulajdonát is magában foglaló cégcsoport április közepéig Fellegi Tamás, az Orbán-kormány leendő fejlesztési miniszterének kezében volt.

Rovatok