Index Vakbarát Hírportál

A Tv6 már a UPC-n is fogható

2010. május 28., péntek 01:24 | aznap frissítve

Két év után sikerült megegyeznie a Viasat3 tulajdonosához tartozó Tv6 sugárzásáról a UPC-vel. A férfiaknak szóló csatorna fél év kihagyás után a Digire is visszatért.

Hosszú tárgyalások után a UPC is felveszi különböző platformjaira a TV6 műsorát, így a hétvégi Kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét már  több mint az ország felében lehet majd nézni.

A TV6 elsőként a UPC Direct alapcsomagjába került a TV6, ezt követően, május 28-tól a UPC Digital hálózatában is fogható lesz, szintén az alapcsomag részeként. Azanalóg kábeltévével rendelkező UPC előfizetők június elsejétől nézhetik a kifejezetten a férfi nézőket megcélzó csatorna műsorát.

A Viasat3 testvércsatornája már 2008-as indulása óta szeretett volna megegyezni a UPC-vel, de a legnagyobb kábelszolgáltató sokallta az árat, amit az előfizetők után kellett volna fizetnie a Tv6-nak. 2008-ban a Viasat3 egyébként több kábelszolgáltató kínálatából isidőlegesen kikerült, mert csak akkor volt hajlandó alacsony áron adni műsorát, ha a szolgáltatók a Tv6-ra is előfizetnek.

A megegyezéshez információink szerint nagyban hozzájárult, hogy már sem a UPC-nél, sem a Tv6-ot értékesítő Viasat3-nál nem ugyanazok a vezetők vannak, akik az első tárgyalásokon résztvettek.

A Digin is megjelent

A Tv6 ezzel a UPC-val megállapodóssal szinte egy időben visszakerült a harmadik legnagyobb szolgáltató, a Digi kínálatába is. A Digi még tavaly decemberben mondta fel a szerződést a Viasat3 tulajdonosának érdekeltségébe tartozó Tv6-tal, amikor több más adóval, köztük az MTV Networks-höz tartozó Music Televisonnel, a Comedy Centrallal és a Vivával is szerződést bontott, hogy ezzel spóroljon. Információink szerint a Digi most azért tudott megállapodni a Tv6-tal, mert a csatorna a tavalyi árhoz képest jelentős árengedményt adott.

Rovatok