Index Vakbarát Hírportál

Megszületett a kiherélt Playboy

2010. július 21., szerda 09:31

Hugh Hefner, a Playboy tulajdonosa megalkotta a fából vaskarikát: olyan, felnőtteknek szánt és a Playboy égisze alatt futó internetes oldalt indított, amin nincsenek pucér csajok, így a munkahelyünkön is bátran nézegethetjük.

A kérdés persze az, hogy Hefner magabiztos kijelentése, miszerint a célközönségüket, azaz a 25-34 év közötti férfiakat nem feltétlenül a nők érdeklik az újságban, hanem a cikkek és a viccek, mennyire állja meg a helyét. A TheSmokingJacket.com kedd óta érhető el, és azokat a képernyő előtt unatkozó irodai munkásokat célozza meg, akik napközben néha szeretnének lazítani, de a vállalati hálón le vannak tiltva a pornóoldalak, vagy ha nem akkor pedig állandó rettegésben szörföznek, hiszen kínos a lebukás a főnök előtt.

Ennek vége, az új oldalon egy másodlagos női nemi jelleg sem látható, csak akkor, ha azt fedi valami textil. A Playboy archívumából előszedett és szórakoztatónak szánt képeken bikinis csajok röplabdáznak az egyik képriportban, hálóinges szőkenők vigyorognak a pizsamás Hefner oldalán és így tovább, nincs villantás, nincs szégyenkezés, ha az embert rajtakapják.

Az oldal egyik szerkesztője, Matt Gibbs szerint a The Smoking Jacket, (azaz szmoking) lehet az az oldal, amit a férfiak elsőként látogatnak meg reggel, mert itt olvashatják a legmenőbb vicceket és láthatják a legfrissebb vírusvideókat. Az elvárások az oldallal szemben egyelőre (amerikai szinten) nem túl magasak: míg a Playboy központi oldala havi hatmillió egyéni látogatót tud felmutatni, az új site-nak elég, ha egymillió felhasználót szerez az első hónapokban.

Rovatok