Index Vakbarát Hírportál

A Megasztár 5 beelőzte az X-faktort

2010. augusztus 13., péntek 09:49

A TV2 három nappal azután, hogy az RTL Klub kedden bejelentette, augusztus 28-án indul az X-faktor, a Blikkben kiszivárogtatta: egy héttel beelőznek a Megasztár 5-tel. A TV2 állítja, az augusztus 21-ei premier már régóta kőbe vésett dátum volt.

A Blikk sztárvendége volt kedden Tilla, aki az olvasók kérdésére "árulta el", hogy augusztus 21-én indul a Megasztár 5. A két kereskedelmi tévé elszánt harcot folytat azért, hogy magához csábítsa a nézőket, a tehetségkutató műsorok premierjeinek bejelentési sorrendje mégis arra utal, mintha a TV2 megvárta volna, hogy az RTL Klub rukkoljon ki hamarabb.

Árgus szemmel figyelik a konkurenciát

Koltay Tamás, a TV2 szóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott, a csatornánál már régóta kőbe vésett dátum volt az augusztus 21., de mivel mindenki árgus szemmel figyeli a másikat, az őszi műsorrendről szóló augusztus eleji közleményükben csak annyit árultak el, hogy szombatonként lesz képernyőn a Megasztár 5.

Akárhogy is volt, a TV2 valószínűleg abban bízik, hogy ha a Megasztár 5 hamarabb indul, mint az X-faktor, akkor a nagy összecsapás napján, augusztus 28-án már az ő műsorukat fogják választani az emberek. Kérdés, hogy ez elég-e a sikerhez, hiszen a Megasztárt mindenki ismeri, míg az X-faktor teljesen ismeretlen formátum a magyar nézők számára.

Az RTL Klub előnye nemcsak ennyiből áll. Az X-faktor zsűrijét (Nagy Feró, Geszti Péter, Keresztes Ildikó, ifj. Malek Miklós) és a műsorvezetőit (Sebestyén Balázs, Ördög Nóra) még soha nem láthattuk így együtt, míg a TV2 csapata (Till Attila és Liptai Claudia műsorvezetők, Eszenyi Enikő, Friderikusz Sándor, Mester Tamás, Presser Gábor zsűri) már jól bejáratott arcokból áll.

A Megasztár 5 első pár epizódja a tízállomásos roadshow és a négynapos zsűricasting anyagából áll, de hogy mikor indul a valódi verseny, azt egyelőre titkolják. Annyi viszont már az Aktív lassan csurgatott riportjaiból kiderült, hogy a középdöntő helyszíne a Vígszínház lesz, míg a döntő élő adásait a TV2 stúdiójából adják. Az X-faktor felépítéséről és helyszíneiről még semmi nem derült ki.

A TV2 egyébként nem most előz be először, ugyanis a Megasztár ötödik szériájából májusban már leadtak három részt. Az első adás minden korosztályban tarolt, az előválogatás 43 százalékos közönségarányt ért el a reklámozóknak fontos 18-49 év közötti lakosság körében.

Rovatok