Index Vakbarát Hírportál

Nőtt a Wall Street Journal olvasótábora

2010. október 27., szerda 15:32

Miközben mindenütt a nyomtatott sajtó haláláról lehet olvasni, az eddig is legnagyobb példányszámban megjelenő amerikai napilap még növelte is olvasótáborát.

A kép persze csalóka kicsit, hiszen a 24 legnagyobb amerikai napilap listáján mindössze kettőt találhatunk, aminek nőtt a példányszáma az elmúlt fél évben, a többi nyolc között olyan is akad, aminek 10 százalékkal csökkent. A Wall Street Journal jelenleg úgy 2,1 millió példányban jelenik meg naponta, ez 1,8 százalékos növekedést jelent a hat hónappal ezelőtti adatokhoz képest.

A másik jól teljesítő napilap a Dallas Morning News volt, 268 000 fős előfizetői táborához 0,25 százalékot szerzett, azaz úgy 1000 olvasót, ami nem egy eget rengető szám, de több a semminél. A többi 22 lapnál folyamatosan csökkent az olvasótábor, a legnagyobb mértékben például annál a Newsday-nél, ahol pont fél éve tették fizetőssé az online tartalmakat. Az előfizetők tábora 11,8 százalékkal csökkent azóta.

Nem áll jól sem a New York Times (-5,5%), sem a Los Angeles Times (-8,7%), de kevés oka van örömre a Washington Post (-6,4%), a New York Daily News (-5,5%) vagy a Chicago Tribune (-5,2%) tulajdonosainak, a Houson Chronicle-nél pedig feltehetően elég gyászos lehet a hangulat mostanában (-10,8%).

Rovatok