Index Vakbarát Hírportál

Több szöveget szeretnének a Petőfin

2010. november 24., szerda 17:07 | tizenhárom éve frissítve

A közszolgálati médiák vezetői ismertették terveiket: ahogy az Index már megírta m2 gyerekcsatorna lesz, a Duna Televízió a magyar kultúrát dokumentálná, a Magyar Rádió új vezetője szerint pedig a Petőfinek nem biztos, hogy zenei tartalmakkal kéne bővülnie.

A Korrektúra 2010 elnevezésű médiakonferencia zárónapján Medveczky Balázs, az MTV vezérigazgatója elmondta hogy az MTV kettes csatornáján gyermek- és ifjúsági műsorokat képzeltek el, ám ennek végleges tartalmáról a közszolgálati kódexben megfogalmazottak alapján döntenek. Hozzátette, hogy a közmédiumoknak előirányzott 64 milliárd forintból az internetes fejlesztésre is komoly összegeket kell fordítani. Arról nem esett szó, hogy ha az m2-t a gyerekeknek adná az MTV, akkor a kötelező országgyűlési közvetítések, a vallási- és kisebbségi műsorok miatt várhatóan jelentősen csökkenne az m1 nézettsége.

Az a legizgalmasabb kérdés, hogy hogyan tudunk kialakítani eg valódi kulturális csatornát - mondta Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója, aki hozzátette: a televízió küldetése, hogy archiválja a magyar kultúrát. Mint mondta: a Duna TV-ben koncertek élő közvetítését is el tudja képzelni, akár a Magyar Rádióval együttműködve.

A Petőfi Rádió műsorstruktúrájának esetleges átalakítását firtató kérdésre Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója úgy válaszolt, hogy a Petőfiben nem az elnevezés, hanem a tartalom a lényeg. Kifejtette: a Petőfi jelenlegi struktúrája "sok mindent be tud még fogadni, sokat lehet még a hallgatóknak kínálni, de nem biztos, hogy zenében."

Rovatok