Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik az Infocenter holdingcége

2010. december 2., csütörtök 10:02

Megkezdődött az október 31-én alapított Infocenter.hu Média Vagyonkezelő Kft. végelszámolása a Napi Gazdaság információi szerint.

A félmillió forintos jegyzett tőkével indult céget az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. hozta létre, amelynek portfóliójába tartozik többek között a  a Class FM kereskedelmi rádió, a budapesti Lánchíd Rádió és a Heti Válasz hetilap. A végelszámolást Nyerges Zsolt a cég ügyvezetője bonyolítja le, de a napilapnak nem nyilatkozott.

Az Infocenterben a választásokig többségi tulajdona volt Fellegi Tamásnak, a jelenlegi nemzeti fejlesztési miniszternek, majd azt követően négy százalékos tulajdonrészt szerzett benne Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, jelenlegi alkotmánybíró. Stumpf mint megírtuk, nemrég kiszállt az Infocenterből.

Az Infocenter az országgyűlési választások második fordulója után, április végén jelentette be, hogy megvették az RTL Klub 31 százalékát. Ez az üzlet azonban – bár nemrégiben a versenyhivatal is áldását adta az ügyletre – az Index információi szerint végül nem jött össze.

Az Infocenter.hu a HVG információi szerint bankhitelből finanszírozná a
felvásárlást, mert 48 százalékos tulajdonosa, a dán Defap-csoporthoz tartozó Central Media nem bocsátotta rendelkezésére a vételárat, hitelt azonban nem sikerült szereznie.

A cég  – melynek többsége eredetileg a mai fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás kezében volt – a dán csoport 48 százaléka mellett 48 százalékban egy másik Fidesz-közeli ügyvéd, Nyerges Zsolt birtokában van.

Rovatok