Index Vakbarát Hírportál

Ázsiai zenét ad a Klasszik Rádió

2010. december 16., csütörtök 12:00

Minden délután főleg kínai zenékből, illetve kínai zenészek felvételeiből válogat majd a Budapesten fogható klasszikus zenei adó.

Ázsiai, ezen belül kínai tartalommal új délutáni műsorsávot indít a Klasszik Rádió 92.1. A rádió december 15-én egész napos kínai nappal vezette be az új műsorelemet. Az ázsiai műsorsávban a zene mellett információk hangoznak el az ősi ázsiai kultúráról és a jelenlegi gazdasági életről.

A rádió szerint az idei Shanghai Expo nyomán megélénkült az érdeklődés a magyar kultúra, zenészek, zeneszerzők iránt, ugyanakkor hazánkban is egyre többen szeretnék megismerni a Távol-Keletet.

Az új műsorelem kialakításában a finn Brightlight segít. A cég vezetője Henrik Resman, aki 2003 és 2005 között a Juventus Rádió vezérigazgatója volt, ezt megelőzően pedig a Classic FM Finland vezetőjeként dolgozott. Henrik Resman és cége a műsorkészítés mellet a rádió hírügynökségi munkájába is besegít majd, egy tudósítói csapat bevonásával.

Az új műsorban játszani fogják többek között a két világhírű kínai zongorista Lang Lang és Yundi Li, de a Shanghai Szimfonikus zenekar a Hong Kong-i Filharmonikusok és a Pekingi Szimfonikus Zenekar felvételeit is.

Rovatok