Index Vakbarát Hírportál

35 millióra büntették a Neo FM-et

2010. december 22., szerda 10:57

A rádió többszöri figyelmeztetés ellenére sem adott elég hosszú híreket, ellenben többször is volt a reklám a megengedettnél. Már 35 milliónál járnak.

A médiahatóság már majdnem 35 millió forintnyi bírságot szabott ki a Neo FM-re. Legutóbb 25 millióval büntették a rádióadót, amiért a vállaltnál kevesebb hírműsort sugároz. Viszont több reklámot.

Az NMHH Médiatanácsának vizsgálata szerint a rádió szeptember 8-án és 10-én is túllépte a megengedett reklámidőt, több hirdetést sugárzott, mint amennyit a hatályos médiatörvény és a frekvenciahasználati szerződése megenged számára.

Emellett a rádió harminc alkalommal 15 percnél rövidebb hírösszefoglalót adott le este nyolckor, pedig a sugárzási szerződés értelmében legalább negyedórás hírblokkot kéne sugározni.

A médiatanács szerint a szerződés megsértésére többször figyelmeztették a rádiót, de az nem változtatott a műsorrendjén, ezért bírságolták végül meg.

A két országos kereskedelmi rádió közül a Neo FM az Est Media és azon keresztül Econet tulajdonában van, míg a másik, a Class FM, a Fellegi Tamás által alapított Infocenteré.

Rovatok