Index Vakbarát Hírportál

Tényező lesz az m1 Rákay Philip szerint

2011. január 5., szerda 12:16

Az m1 intendánsa szerint az m1-nek vissza kell szereznie a nézőket, ehhez tévéfilmeket és show-műsorokat is gyártani kell. Rákay Philip szerint sokkal becsületesebb, ha valakinek tudni lehet a pártszimpátiáját, mintha eljátszaná, hogy független.

"Sokkal becsületesebb, ha egy újságíróról tudni lehet a pártszimpátiáját vagy értékrendjét, mintha a függetlenség álarca mögé rejtőzve ír szubjektív véleményeket" - mondta Rákay Philip az m1 újonnan kinevezett intendánsa az m1 Ma Reggel című műsorában, arra a kérdésre válaszolva, hogy a személye elleni támadások nem hatnak-e vissza a közszolgálati televízióra.

Rákay Philip szerint a HírTV-ben vállalt munkája, illetve az, hogy a Fidesz tömegrendezvényein konferansziéként szerepelt éveken át, még nem akadályozza azt, hogy az MTV kiegyensúlyozott legyen.

Rákay szerint az elsődleges cél, hogy az m1-re visszataláljanak a nézők, és ehhez az új magyar tévéfilmes produkciók mellett a sorozatok, a showműsorok és a poltikai háttérműsorok megújítása is napirendre kerül majd. Az intendáns szerint nem azzal lesz tényező a médiapiacon az MTV, ha "pártpolitikai kőbunkóval odacsap", hanem ha komolyan veszi, hogy a médiatörvény szerint mit is jelent a közszolgálat fogalma.

"Ehhez idén már rendelkezésre áll majd minden, pénz, paripa, fegyver" - állítja Rákay Philip, aki szerint munkája a szeptemberi műsorstruktúrán látszik majd,

Rovatok