Index Vakbarát Hírportál

Beszólt a partjelzőnőnek a riporter, ki is rúgták érte

2011. január 27., csütörtök 13:17

A Sky Sports azonnali hatállyal eltávolította a képernyőről Andy Gray sportriportert, a Premiership meccseit 1992 óta közvetítő egykori skót válogatott labdarúgót. Gray és stúdióbeli társa, Richard Keys a múlt hétvégén rendezett Wolverhampton - Liverpool összecsapás alatt szólt be a nőnek, Gray már hétfőn dobozolhatta íróasztala tartalmát.

A két riporter a mérkőzés alatt több esetben is megsértette Sian Massey-t a játékvezető női asszisztensét (született: partjelző), de beszélgetésük a közvetítés alatt nem volt hallható. A hangfelvételt egy névtelen forrás juttatta el a Daily Mail nevű angol laphoz, egy másik, a mérkőzés előtt készült videóval megtámogatva. A hangfelvételen Keys azt javasolja, hogy “valaki menjen már le hozzá (a nőhöz) és magyarázza el neki a lesszabályt”, mire Gray megjegyzi, hogy “Még hogy partjelzőnő! Ezt valaki nagyon elkúrta.” A beszélgetés során sikerült még egy korábban Premiership-meccsen dolgozó másik nőt,. Wendy Toms-ot is megsérteni, róla Gray annyit mondott, hogy “kurvára reménytelen eset volt.”

A meccs előtti videófelvételen is a partjelző a téma, itt egy harmadik riporter, Andy Burton jegyzi meg Graynek, hogy a partjelzőnő az operatőr szerint “jól néz ki”, mire Gray elképed,  majd úgy reagál, hogy ő nem bízik a Steve nevű kameraman értékítéletében. Ez a beszélgetés magában elég ártalmatlannak tűnik, de kiegészítve a hangfelvétellel, és egy harmadik kiszivárogtatott felvétellel, amin Gray arra kéri kolléganőjét,  Charlotte Jacksont, hogy ugyan dugja már be az ingét a nadrágjába (elöl), már elégségesnek bizonyultak ahhoz, hogy a Sky Sports kirúgja az évente 1,7 millió fontot kereső Grayt.

Gray egy közleményben kért bocsánatot: “Nagyon sajnálom, hogy bizonyos megjegyzéseimmel megbántottam másokat. Amit mondtam, nem az érintett feleknek, hanem kollégáimnak szántam, és természetesen meg sem fordult a fejemben, hogy mások is hallani fogják szavaim. Szerettem volna a tévében bocsánatot kérni, de a Sky Sports először letiltott a képernyőről, majd elbocsátott, így erre nem volt lehetőségem. Több, mint húsz éven át láttam el feladatom legjobb tudásomnak megfelelően, a csatorna eljárását nem kívánom minősíteni.”

A Daily Mail információ szerint az egykori skót válogatott azt állította, hogy szándékos lejárató kampányt folytattak ellene és az azóta önként távozó Richard Keys ellen. Keys távozása is csak papíron lehetett önkéntes, hiszen szerdán róla is kiszivárgott egy felvétel, amin Jamie Redknapp és Graeme Souness nevű kollégáival (mindketten a Liverpool FC egykori futballistái voltak) Redknapp egyik volt barátnőjéről beszélgetnek. Keys a felvételen azt kérdezi fiatalabb társától kissé közvetlenül, hogy “sikerült-e megdugnia a csajt.”

Gray szerint a Sky Sports bizonyos vezetői, csak az ürügyre vártak, hogy kirúghassák őket, mert fiatalítani akarnak, és a Jamie Redknapp - Ben Shepard párost szerették volna  a helyükre betolni. A riporter már felvette a kapcsolatot az egyik ügyvédi irodával és a bíróságon kívánja megtámadni egykori munkaadója döntését.

Rovatok