Index Vakbarát Hírportál

Letiltották a krimit a kínai tévékben

2011. május 11., szerda 09:40 | aznap frissítve

A kínai tévécsatornákat felügyelő hatóság azonnali hatállyal leparancsolta le a képernyőkről a bűnügyi sorozatokat, kémfilmeket és sci-fiket, helyettük is a Kínai Kommunista Párt méltatását adják majd.

Július elsején ünnepli a kommunista párt a 90. születésnapját, az ünnephez közeledve egyre több párttörténeti alkotás tűnik fel a kínai tévécsatornák műsorában. Egy hónapja az időutazásos sci-fiket tiltották le a képernyőkről és a mozikból, most viszont a teljes sci-fi műfaj száműzötté vált, a krimisorozatokkal és a kémfilmekkel együtt.

A tévéműsorokat felügyelő hivatal drámaosztályának elnökhelyettese a döntést követően azt közölte a kínai sajtóval, hogy bőven akad olyan történelmi dráma, mely a kommunista párt alapításáról és annak hősi nehézségeiről szól.

A sanghaji Oriental tévécsatorna egy vezető tisztségviselője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a kínai kormány gyakran szól bele a műsorszerkesztésbe. "A tévék sokszor kényszerülnek azonnali műsorváltoztatásra. Mi mindig kész vagyunk átprogramozni a műsorokat, és nemigen kérdezzük, hogy miért van rá szükség" - mondta a kínai tévés.

Rovatok