Index Vakbarát Hírportál

Új főszerkesztő a Figyelőnél

2011. május 17., kedd 14:21 | aznap frissítve

A lapot a Sanoma az IPM kiadójának adta el, most lecserélték a főszerkesztőt is. Illisz László, az InfoRádió volt főszerkesztő-helyettese veszi át a lap vezetését.

Illisz László jogász és újságíró személyében új főszerkesztőt igazol a Figyelő hetilap június 1-től. A hetilap új tulajdonosa, a Word Communications Kft. közölte: a főszerkesztő megbízatása során fontosnak tartja megőrizni a Figyelő megkérdőjelezhetetlen szakmai megbecsülését, hitelességét, pártsemlegességét. Illisz továbbá internetes portál indítását is tervezi. Simon Ernő jelenlegi főszerkesztő közös megegyezéssel távozik a kiadótól május végén.

A Word Commucations május elsejével vásárolta meg a Sanomától a Figyelőt, a Kreatív információi szerint közel százmillió forintért. Az eladás csak a nyomtatott lapot, illetve a Figyelő-konferenciák értékesítésének jogait érinti, az fn.hu a Sanománál maradt

A Word Communications magyar tulajdonban levő médiavállalkozás, 2002-ben alakult. Elsősorban az IPM (Interpress Magazin) kiadójaként ismert. Emellett gondozásában jelenik meg a Családi Lap és a Digitális Fotó című magazin.

Illisz László pályáját 1989-ben, a Mai Nap szerkesztőségében kezdte, majd - egyebek mellett - hosszabb ideig dolgozott a Világgazdaság szerkesztőségében, 8 éve pedig az InfoRádió felelős szerkesztője, utóbb főszerkesztő-helyettese volt. Főbb szakterületei: belpolitika, gazdaságpolitika, jog és igazságügy.

Ezzel összefüggésben Illisz helyére új ember került az InfoRádiónál, Csák Gyula, a Magyar Rádió Kossuth Rádió hírműsorok szerkesztőségének korábbi szakmai vezetője 2011. május 18-tól az InfoRádió főszerkesztő-helyettese lett.

Rovatok