Index Vakbarát Hírportál

A Facebook-film írója törölte magát a Facebookról

2011. június 23., csütörtök 12:16 | aznap frissítve

Aaron Sorkin, aki az Elnök emberei tévésorozat írójaként is ismert, elhagyta a Facebookot a Facebook-film forgatása után.

A közösségi média megváltoztatta az emberek hírfogyasztási szokásait, panaszolta az író. "Tudom, hogy a Twitter érdekes lehet, mire Bin Laden elfogatását az amerikai elnök 11.30-kor bejelentette a tévében, a közösségi médiának köszönhetően már mindenki tudta, de sok hátulütője van" - indokolta távozását a Facebookról.

Piers Morgan a CNN-től figyelt fel Sorkin távozásának hírére, és tette fel a Twitterre.

"Végletes gyorsasággal jelenteti meg a híreket, de felszínesen, sorolta a hátulütőket. - Az élet ennél sokkal összetettebb". Hozzátette: a közösségi médiáról alkotott véleménye biztos úgy hangzik, mintha egy morgó vénember lenne, aki a teraszról kiabál a fiatalokkal.

Jesse Eisenberg, akit Oscarra is jelöltek a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg megformálásért a filmben, szintén nincs fenn az oldalon. "Rám hozta a frászt – nyilatkozta – álnéven regisztráltam, erre levelet kaptam a Facebooktól, melyben javasolták, hogy kikkel kéne barátkoznom. Az egyikük a húgom egy barátnője volt a gimiben. Fogalmam sincs, hogy találtak rá. De azonnal töröltem magam.”

Rovatok