Index Vakbarát Hírportál

Újra csúcson az X-Faktor

2011. október 12., szerda 08:38

A múlt hétvégén ismét dupla adagot kaphattak a hazai tévénézők az RTL Klub zenei tehetségkutatójából, az élő verseny résztvevőinek kiválasztása mindkét este több mint kétmillió nézőt érdekelt. A TV2 eddig a Tényekkel ért el szép eredményeket, a múlt héten azonban a csatorna saját készítésű szappanoperája, a Jóban Rosszban volt az adó legnézettebb műsora.

Ismét bejött a duplázás az X-Faktor esetében az RTL Klubnak, a zenei tehetségkutató szombaton és vasárnap vetített adásai toronymagasan a legnézettebb műsorok voltak a múlt héten a teljes lakosság és a 18-49 évesek körében is. Mindkét este kétmilliónál is több néző volt kíváncsi a tehetségekre, és a kereskedelmi szempontból kiemelt 18-49 éveseknél már megközelítette az ötven százalékot a műsor nézettsége.

A Barátok közt továbbra is hozza jó formáját, az X-Faktor után az RTL Klub sorozatának epizódjai következnek a nézettségi toplistán 30 százalék körüli részesedéssel. Érdekesség, hogy a Barátok közt és a ValóVilág között vetített rövid híradó adásai szintén a legnézettebb műsorok között voltak a múlt héten. A ValóVilág 5. szériája ugyan megnyeri a saját műsorsávját, azonban egyelőre nem hoz kimagasló nézettséget, részesedése a múlt héten csak néhány alkalommal érte el a 30 százalékot.

A TV2-n futó Tényeknek ez szinte minden alkalommal sikerült, igaz a múlt héten az a szokatlan helyzet állt elő, hogy az eddig a csatorna legnépszerűbb programjának számító hírműsornál többen voltak kíváncsiak a Jóban Rosszban című, saját készítésű sorozat epizódjaira. A vasárnap este ugyan a hazai lakosság nagyobb része számára az X-Faktor jegyében telt, de a TV2-n vetített Star Trek című sci-fi meglepően jól teljesített a 18-49 évesek körében, és ebben a korosztályban ez lett a csatorna legnézettebb múlt heti programja, írja az mmonline.

Rovatok