Index Vakbarát Hírportál

Autonómiapárti lap jelent meg Székelyföldön

2011. október 25., kedd 16:00

Hetvenezer példányban jelent meg a Székely Nép című, új negyedéves lap, ami elsősorban az autonómiatörekvéseket népszerűsíti.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által megjelentetett, negyedévesre tervezett lapról Bíró Zsolt, az SZNT alelnöke és a lap főszerkesztője elmondta, tavaly november 19-én jelent meg a Székely Nép első száma, abból az alkalomból, hogy a Székely Nemzeti Tanács a magyar Országházban rendezett ünnepi ülést.

A mostani, második szám tizenkét oldalas lett, hetvenezer példányban jelenik meg, vagyis gyakorlatilag minden második-harmadik székely háztartásba eljut. A következő szám januárban vagy februárban látna napvilágot.

A második számnak az ad különleges jelentőséget, hogy ismét terítékre került a "romániai regionális újrafelosztás", amelyet a román kormánypárt és Traian Basescu államfő szeretne keresztülvinni a törvényhozó testületben - mondta Bíró Zsolt.

"Fontosnak tartjuk, hogy Székelyföld ne essen áldozatául ennek a közigazgatási reformnak. A mostani lapszám ezért főleg a régióátszervezés témáját boncolgató írásokat, az ezzel kapcsolatos SZNT-dokumentumokat is tartalmazza" - közölte a lap főszerkesztője.

A lap terjesztését az SZNT saját erőből, vagyis települési küldöttein keresztül oldja meg.

Rovatok