Index Vakbarát Hírportál

Volt fideszes pártigazgató segíti a közmédiát

2012. január 17., kedd 15:29 | aznap frissítve

Várhegyi Attila, a Fidesz volt szolnoki polgármestere, és az előző Orbán-kormány államtitkára segíti az MTVA kommunikációját, miután az előző kommunikációs igazgató, Szabó László közös megegyezéssel távozott.

Az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes az Indexnek megerősítette a fn24.hu értesülését, miszerint Várhegyi Attila segíti ezután a közmédia kommunikációját. Várhegyit és Prestige Média Kft. nevű cégét külsősként foglalkoztatják, fél évre kötöttek velük szerződést, az összegről azonban Cserháti nem akart nyilatkozni.

Egy évre ítélték

Várhegyi Attila 1990-91-ig Szolnok város alpolgármestere, 1991-től 1998-ig pedig polgármestere volt. 1998-2001-ig pedig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkári posztját töltötte be.

A Fidesz pártigazgatóját 2002-ben folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A vád szerint az Orbán-kormány egykori államtitkára 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. Várhegyi ezt követően lemondott a képviselőségről, azután pedig a Fidesz fizetett alkalmazottjaként töltötte be a pártigazgatói, majd a kampányigazgatói posztot.

Várhegyi Attila 2006-ban vált meg a Fidesztől, miután a párt elvesztette a választásokat. A politikus és cége, a Prestige Media Kft. több fideszes önkormányzat kommunikációját is segítette 2007-től, de 2008 márciusáig az Echo TV és a Magyar Hírlap tulajdonásának, Széles Gábornak is adott marketing tanácsokat, és ő segítette például győzelemhez Páva Zsoltot a pécsi önkormányzati választáson, mint a Fidesz kampányának vezetője.

"Óriási megtiszteltetés"

Várhegyi Attila az MTI-vel azt közölte: óriási megtiszteltetés és nagyon nagy kihívás számukra ez a megkeresés. Mint hozzátette: a rendelkezésre álló hat hónap alatt XXI. századi megoldásokat szeretne nyújtani az MTVA-nak.

Cserháti Ágnes szóvivő szerint az MTVA a költséghatékony megoldások érdekében több kommunikációs ügynökséggel vette fel a kapcsolatot, a Prestige Média tette a legrészletesebb és legkedvezőbb ajánlatot, ezért az MTVA január 15-től megkezdte a közös munkát a Várhegyi Attila által vezetett céggel.

Az MTVA kommunikációs igazgatója, Szabó László január 3-án közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Rovatok