Index Vakbarát Hírportál

Máris eladnák a Klub Rádió frekvenciáját

2012. január 25., szerda 20:03 | aznap frissítve

A pályázaton nyertes Autórádió Kft. 200 millió forintot kérne állítólag a sugárzási engedélyért. Az ATV értesülései szerint a Radio 1, a Rise és a Face FM mellett a Klub Rádiót is megkeresték, de az adót nem érdekli az ajánlat.

Az ATV értesülései szerint a Klub Rádió frekvenciáját elnyerő Autórádió Kft. már most megválna a frekvenciától, és eladásra kínálta több más adónak, így a Radio1, a Rise FM és a Face FM mellett a Klub Rádiónak is. A nyertes cég 200 millió forintot kérne a frekvenciáért. Az ATV értesülései vélhetően a Klub Rádiótól származnak, az adó neve elhallgatását kérő munkatársa megerősítette, hogy az Autórádió megkereste őket is az ajánlattal. Ennek ellenére nem egyértelmű, hogy a cég hogyan ajánlhatja megvételre a sugárzási engedélyét, amikor még alá sem írta azt az NMHH-val.

Az ATV szerint az Autórádió Kft. mögött a médiahatóság felé tetemes adósságot felhalmozó Roxy Rádió áll, sőt állítólag az eddig még nyilvánosságra sem hozott pályázatban az adó lehetséges nevei között megemlítik a Roxyt is.

Arra, hogy a Roxy Rádió tulajdonosai állnak az Autórádió Kft. mögött, csak annyi utal, hogy a nyertes pályázó Autórádió többségi tulajdonosa és egyben egyik ügyvezető igazgatója, Tamás Hajnalka a Roxy Rádió ukrán tulajdonosának a közeli munkatársa.

Az ATV megkereste Tamás Hajnalkát is, de az Autórádió Kft. ügyvezető igazgatója csak annyit mondott, hogy "a jövőben mindenre választ fognak adni, amire a nagyközönség kíváncsi".

A Klub Rádió hivatalos közleményt adott ki az ügyben.

“Klubrádió részéről határozottan állíthatjuk, hogy nem jött létre semmilyen megállapodás a Klubrádió és az Autórádió között. Ennek több oka van: Egyrészt nincs kétszáz millió forintja a Klubrádiónak a vásárlásra. Másrészt értelmetlen lenne 200 milliót költeni egy olyan frekvenciára, amelyet irreális feltételekkel nyert el az Autórádió. Az Autórádió bevállalt évi 75 millió forint + ÁFA műsorszolgáltatási díjat, ami a mai piaci viszonyok között kitermelhetetlen. Harmadrészt az Autórádió által elnyert frekvenciapályázat olyan műsorprogramot kínál, ami a Klubrádió számára lényegében teljesen értéktelen” - áll az ATV-nek elküldött közleményben.

A rádióadó, amely mellett már több tüntetést is tartottak, egyébként tavaly 120 millió forintot gyűjtött a hallgatóktól. Az üggyel Neelie Kroes, a digitális és médiaügyekért felelős EU-biztos is foglalkozott. Kroes kedden arra bátorította a magyar kormányt, hogy demokratikus módon cselekedjen. Ugyanaznap az MSZP nevében Nyakó István azt mondta, hogy a Klub Rádió "betiltását" a Fidesz megrendelésére "pártszolgálatosok" hajtották végre, a Fidesz nevében Selmeczi Gabriella erre meg azt válaszolta, hogy hiába állnak a Klub Rádió mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait.

Rovatok