Index Vakbarát Hírportál

Helyesírási hibáktól hemzseg az Autórádió pályázata

2012. április 25., szerda 10:22

A Népszabadság birtokába került az Autórádió Kft.-nek az a pályázata, amelyet az NMHH Médiatanácsa decemberben nyertesnek hirdetett ki a Klub Rádió által használt 95,3-as frekvenciára. A pályázat 22 soros arculati leírásában 30 stilisztikai és helyesírási hibát találtak.

A Népszabadság oldalán megtekinthető a pályázat arculati leírása, ami hemzseg az olyan helyesírási hibáktól, mint "zene rádióban", "turista szezonban", "egy felöl" vagy "más felöl", de hiányzik még belőle rengeteg vessző is.

A lap által idézett pályázati anyagból kiderül, hogy a cég a Klub Rádió által használt 95,3 MHz-es budapesti frekvencián olyan zenei rádiót szeretett volna elindítani, ami Budapest értékeire fókuszál, és a nyári turistaszezonban idelátogató külföldieknek naponta többször angol, német és orosz nyelven is mondtak volna híreket.

Az Autórádió Kft. tervei szerint stratégiai partnerséget alakított volna ki a Magyar Turizmus Zrt.-vel, a Fővárosi Önkormányzattal és a turisztikában érdekelt állami intézményekkel. A cég a 2012-es évet még veszteségesnek tervezte, de az utána következőkben már nyereséget várt volna.

Mint ismert, az NMHH Médiatanácsa az Autórádió Kft. pályázatát a lehetséges 72-ből 66 pontra értékelte, és őket hirdette ki nyertesként a frekvenciára. Az egy ponttal lemaradó Klub Rádió bíróságon támadta meg a döntést, mely jogerősen kimondta, hogy az Autórádió Kft. alaki hibát vétett, ezért érvénytelen a pályázata. Az ítélet szerint az NMHH-nak nem kell megismételnie a pályázatot, csak a nyertes személyét illetően kell új döntést hoznia, ami a pontszámok alapján nem lehet más, mint a Klub Rádió.

A bírósági ítélet március 14-én megszületett, annak írásos változatát a médiahatóság április 4-én kézhez is kapta, ám azóta sem hozott a jogerős döntés végrehajtásáról. A Népszabadságnak ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy "jelenleg is zajlik a döntést előkészítő munka". Mint ismertes, az NMHH az ítélet után azt állította, hogy a Klub Rádió is követett el alaki hibákat, ám ezt a rádió visszautasította.

Rovatok