Index Vakbarát Hírportál

Beszólt a francia first ladynek, kirúgták

2012. május 11., péntek 10:19

Pierre Salviac újságíró már bánhatja, hogy a Twitteren beszólt Valérie Trierweilernek, az új francia elnök, Francois Hollande élettársának, hiszen egy epés megjegyzés miatt kirúgták állásából. A 65 éves Slaviac a Twitteren azt tanácsolta fiatal kolléganőinek, hogy gondosan válasszák meg, kivel fekszenek le, és ha ügyesek, akár Franciaország first ladyje is lehet belőlük. A nemrég Sarkozyt váltó Hollande élettársa szintén újságíró.

Az újságírónak azt hányták a szemére, hogy üzenete szexista, nőellenes és vulgáris. A főleg rögbire szakosodott rádiós néhány órával később bocsánatot kért és visszavonta szavait, de az RTL vezetősége a megjegyzést tűrhetetlenek és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartotta, és azonnali hatállyal felbontotta szerződését. Nem ez az első eset, hogy Slaviac bajba kerül markáns vélemény miatt. Januárban a melegházasságokról írt meglehetősen karcosan, de akkor csak figyelmeztették, most ennyivel nem úszta meg.

Valerie Trierweiler és az új francia elnök mellesleg felkészülhet a hasonló támadásokra, hiszen a korábban két férjétől is elvált nő az első olyan first lady, aki nem feleségként költözik be az Elysee palotába.

Rovatok