Index Vakbarát Hírportál

Kilakoltatásos riporté a Hégető Honorka-díj

2012. május 22., kedd 15:18

Kilencedik alkalommal adták át az RTL KLub fiatalon, tragikus balesetben elhunyt riporteréről, Hégető Honorkáról elnevezett díjat. A díjra a hátrányos helyzetű emberekről, a kiszolgáltatottságról, társadalmi egyenlőtlenségekről szóló tévés és online videóanyagokkal lehet pályázni.

A 9. alkalommal átadott elismerést idén a zsűri az RTL Klub riporterének, Serdült Szilviának ítélte, aki egy kilakoltatás előtt álló család utolsó napjairól készített filmet. A tévés másodszor részesült az díjban.

Az origo munkatársa, Suri Szilvia a jászladányi iskoláról és a roma származású népszámlálási biztosok diszkriminációjáról készített filmet, a TV2 riportere, Dorogi Gabriella Mátraverebély település és hajdúszoboszlói civilek önsegítő akcióit mutatta be – ők megosztott díjat kaptak.

A Terror Házában rendezett díjátadón Baló György, a zsűri elnöke kifogásolta, hogy noha elemi feladata lenne, a közmédia nem, vagy alig foglalkozik a válság társadalmi hatásainak bemutatásával, ezért idén a zsűri kevesebb pályamű közül válogathatott.

Rovatok