Index Vakbarát Hírportál

Szombattól megszünik a Hírszerző

2012. június 29., péntek 16:34 | aznap frissítve

Hétéves működés után megszűnik a Hírszerző: a hírportálból véleménymagazinná váló oldalon pénteken jelentek meg utoljára önálló írások. A szerzők a hvg.hu véleményrovatában folytatják a munkájukat, a hirszerzo.hu pedig cikkarchívumként működik tovább, ahol a korábbi írások továbbra is elérhetőek lesznek.

Bár a HVG-csoport tavaly növelni tudta árbevételét, 2011-ben a válság miatt 271 milliós veszteséget termelt. A cég számos önálló tematikus oldalt szüntet meg, illetve integrál a hvg.hu-ba, így a Hírszerzőt is. Megszűntette például a Mai Piacot és a Bautrendet, meglévő oldalakba integráta az Ecoline-t, a Techline-t és az Autómenedzsert.

A Hírszerző stábja tavaly júliusban döntött úgy, hogy profilt vált: hírportálból véleményszájt lesz, azonban így sem találta meg valódi funkcióját, mivel időközben a hvg.hu véleményoldala is felfejlődött. A Hírszerző beolvasztása a HVG-be logikus lépés volt a kiadótól, bár költségtakarékosság szempontjából kevés hasznot hoz, mivel az összes ott dolgozó munkatársat átveszi a hvg.hu.

Rovatok