Index Vakbarát Hírportál

A Reflektor TV helyén indul az RTL2

2012. július 17., kedd 16:44

Ahogy azt előre sejteni lehetett, nem az ősz első napjaiban, hanem csak október elsején indul el az RTL Klub második országos csatornája, ami inkább a nőket célozná meg. Az RTL2 a Reflektor TV helyét veszi át, a Prizma és a Sorozat+ megúszta.

A sat-tv-radio.hu információi szerint október 1-től érhető el az RTL2 a T-Home kínálatában, ami azt jelenti, hogy nem szeptemberben indul el az új adó, amire például a Heti Hetest is átköltözteti az anyacsatorna.

A portál a csatorna a műsorszolgáltatókkal kötött szerződéseinek módosítására hivatkozva azt írja, hogy az RTL2 a Reflektor TV helyén indul el, azon a csatornán, ahol például a Vacsoracsata ismétléseit és Szily Nóra sztárinterjúit adják.

Az RTL2 indítása tavaly szeptember óta húzódik főleg a gazdasági válság miatt, iparági hírek szerint az indítás ugyanis 2 milliárd forint körüli összegbe kerül. A tavaszi bejelentések szerint az országosan fogható adón tér vissza a Heti Hetes, a Friderikusz-féle Legyen Ön is milliomos! és a Szombati esti láz is, amiben újra képernyőre kerülhetne Stohl András.

De az RTL2-n adják le a tervek szerint az I Love Gjoni című valóságshow-t, amiben Delhusa Gjon keresi a feleségét. A realityt egyébként már 2010-ben leforgatták, aztán tavaly újból vágták, és azóta sem adták le. A saját gyártású műsorok mellett sok amerikai sorozattal támadna az első hónapokban az RTL2, így a Helyszínelők, a Mentalista és a Castle is átkerülhet az új adóra.

Jön a Super TV2 is

November elején indul a TV2 új csatornája is, a Super TV2, ahol a Hal a tortán mellett akár a Big Brother harmadik évada is képernyőre kerülhet. Az új csatorna egy általános, széles közönséget megcélzó szórakoztató csatorna lesz, amely ugyanakkor prémium tartalmat is szolgáltat, és nagy, országos csatornává akar válni.

Rovatok