Index Vakbarát Hírportál

Kártérítési eljárással fenyegetőzik a Neo FM

2012. augusztus 15., szerda 09:13

A Neo FM múlt hétfőn felmondott 26 dolgozója olyan kilépő papírt kapott, melyre a tulajdonos saját készítésű pecséttel ráütötte, hogy a munkavállaló ellen szándékosan okozott kár miatt kártérítési eljárás van folyamatban. A dolgozók szerint a tulajdonos így akarja megúszni, hogy ki kelljen fizetnie az elmaradt fizetésüket.

A Népszabadság információi szerint a Neo FM új tulajdonosa, Medveczky Mihály a figyelmeztetést tartalmazó kilépőpapírok mellé a tulajdonos egy levelet mellékelt, melyben arra hivatkozik, hogy a dolgozók nem adták át a munkát, a munkavégzéshez szükséges kódokat felmondásuk előtt, és ezzel fel nem becsülhető kárt okoztak a rádiónak.

A dolgozók nevében a lapnak nyilatkozó Berényi Attila volt vezérigazgató-helyettes szerint azonban a dolgozók még korábban, amikor bérük kifizetésére szólították fel a tulajdonost, majd a felmondó felmondólevelükben is leírták, hogy várják annak közlését a vezérigazgatótól, hogy kinek, mikor és hol tudják átadni a munkához szükséges információkat, ezzel azonban a vezetőség nem élt.

Berényi szerint azért sem okozhattak kárt a rádiónak, mert amikor felmondtak, két napra felvett adást készítettek, vagyis minden feltételt megadtak ahhoz, hogy az adást folytathassák - és nagyjából ez az anyag hallható most a Neo FM-en.

A volt vezérigazgató-helyettes szerint valójában nem indult ellenük kártérítési per, ezzel csak fenyegetőzik a tulajdonos, aki szerintük azt akarja elérni, hogy a kárigényre hivatkozva ne kelljen kifizetnie az elmaradt  béreket. A lapnak nem sikerült az ügyben megszólaltatnia Medveczky Mihályt.

Mint ismert, az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg. Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint.

Rovatok