Index Vakbarát Hírportál

Cenzúrázott a Simicska-cég az ARC-on

2012. szeptember 7., péntek 13:00 | aznap frissítve

Kivetette az ARC plakátkiállítás programjából a rendezvényt támogató MAHIR az egyik plakátot, ami éppen a cég állami megrendeléseit figurázta ki, írta a hvg. A MAHIR a rendezvény egyetlen közterületi támogatója.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, köztéri reklámoknak helyet adó társaságnak a jelek szerint az a plakát nem tetszett, amelyik éppen a Simicska-cégek bőséges állami megrendeléseit állította pellengérre.

A programból eltávolított darabon - melyről egyébként a Millamédia képet is közölt - nemzeti színű keretbe foglalva a következő szöveg olvasható: Száz Millió Forint. Ezen hirdetőoszlop tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter 2011-től kifizetett osztaléka. Az iparági adatok szerint a köztéri reklámpiacon soha nem volt olyan aránytalan az állami pénzek elosztása, mint a jelenlegi kormány idején”.

A hvg.hu úgy tudja, a zsűri előzetesen bemutatta a MAHIR-nak a beválasztott műveket, ekkor szóltak a cég képviselői, hogy megvonják a támogatást a kiállítástól, ha kikerül a plakát. A döntés azért is érdekes, mert a programban egyébként szerepel olyan plakát, amin a Fidesz-kötődésű cégbirodalom, Nyerges Zsolt, és Simicska Lajos képe is látható.

Csak két Simicska-érdekeltségbe tartozó céget hívott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a közterületi reklámkampányok szervezésére kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos tenderére, írta a K-Monitor korrupciófigyelő blog hétfőn.  Az LMP és az MSZP is tiltakozását fejezte ki ez ellen.

Rovatok